.
Mi a generálkivitelező?

A magyar építőiparban a generálkivitelezés fogalma még viszonylag újként hat, holott generálkivitelezők korábban is léteztek, csak főkivitelezőknek nevezték őket. A főkivitelezőnek vagy generálkivitelezőknek a feladata a megrendelővel kötött teljes körű szerződés részeként az építkezés folyamatának elejétől a végéig tartó kivitelezésére.

Tehát az igények felmérésétől indul, majd az engedélyek, a tervrajzok elkészíttetésén át, az épület tényleges felépítésén keresztül – annak minőségellenőrzésén át- a kulcs átadásáig tart.

.
Hogyan lehet még hatékonyabb az építkezés vagy felújítás?
A legjobb az, ha a kiviteli terveket készítő belsőépítész vagy építész le tud ülni a kivitelezővel, és együtt fel tudják mérni, hogy pontosan mire van szükség, kevesebb tartalékot kell betervezni, így a költségek akár 20 százalékkal is csökkenhetnek. Cégünknél mindez az Önök rendelkezésére áll!

.
Szeretném kettébontani a teret lakásomban/irodámban. Mi a leggyorsabb megoldás?
Új falak kialakítására a gipszkarton a leggyorsabb megoldás: nincs száradási ideje, csak le kell glettelni. Könnyű alumínium profilrendszer tartja, ami többféle vastagságban kapható (10 vagy 7,5 vagy 5 cm), erre kerül mindkét oldalról a gipszkarton.
Egy tábla 120 × 200 cm, vastagsága 12,5 mm. Az egyszerű gipszkarton anyagon túl létezik impregnált és tűzgátló változat is. Az impregnált lapból szerelt válaszfal, illetve álmennyezet olyan helyiségekben használható, ahol a relatív páratartalom – ha csak időszakosan is – meghaladja a 75%-ot.

.
Miért érdemes generálkivitelezőt fogadni?
Igaz drágábbnak tűnhet egy generálkivitelező alkalmazása, mégis hosszabb távon sokkal kifizetődőbb, hiszen a tervezéstől a kulcsátadásig jelen van és irányítja az építkezési folyamatokat, látja az összefüggéseket a szakiparok között, így költséghatékonyabb és gyorsabb lesz a kivitelezés is. Emellett a nincs szükség folyamatos és személyes jelenlétre a megrendelő részéről az építkezésen illetve ami nagyon fontos, hogy a generálkivitelező garanciát vállal az esetleges problémákért.

.
Hogyan lehet csökkenteni egy lakás átalakításának költségeit?
Egy átalakítást érdemes a tervek összeállításával kezdeni: ha a megrendelő pontosan tudja, hogy mit szeretne ill. van egy biztos tőke ami már az átalakítás kezdetén a rendelkezésére áll, akkora költségek csökkentése azzal kezdődik, hogy a felújítási elképzelésekkel olyan személyeket, munkavállalókat keres meg, akik ezen a területen tevékenykednek. Ők egy helyszíni terepszemlét követően meg tudják mondani, hogy egyrészt mi a hibás az elképzelésében, hol lehet a jó elképzelést még jobbá tenni, ugyanakkor a költségeket is beütemezve egy konkrét kivitelezési ütemtervet tudnak bemutatni.

.
Mi alapján válasszuk ki a leendő generálkivitelezőnket?
Érdemes minden esetben több vállalkozótól is árajánlatot kérni az adott munkára. Emellett fontos, hogy olyan szakembereket válasszunk, akik már csináltak ezt megelőzően is minőségi munkát valamint, ami talán a legfontosabb, személyes találkozón és tervegyeztetésen illetve a helyszíni felmérésen is meg tudtak egyezni.

.
Mikor érdemes egy lakásfelújítást elkezdeni?
Ha állandósuló gondok jelentkeznek lakásában vagy hosszú idő telt el az építés vagy a felújítás óta, akkor érdemes beiktatni egy felújítás (pl. nyílászárók záródásának, szigetelésének pontatlanságai, egy komolyabb beázás okozta foltok vagy ha megunta a jelenlegi környezetén és változtatni kíván).
Lakásfelújítás témakörébe tartozik a belső tér átalakítása is, amivel kapcsolatban készségesen állunk megrendelőink rendelkezésére. Gyakorlattal rendelkező szakembereink csapata az elvárható legjobb minőségű munkát készíti el, kiemelt figyelmet fordítva az egyéni, speciális igényeire is, hogy a lakásfelújítás után elégedetten nézhessen körbe otthonában. A megfelelően kialakított otthon meghatározza mindennapjainkat, általános közérzetünket ezért fokozott odafigyeléssel kell mindent megtervezni és kivitelezni.